I Krigens skygge i Viborg

16 nov

I Krigens skygge i Viborg

16 nov

Oplev den rørende fortælling om danske Paul Sandforts tid i koncentrationslejren Theresienstadt under 2. verdenskrig.

Paul Sandfort (1930-2007) endte ligesom flere tusinde andre jøder i besættelsesmagtens KZ-lejr Theresienstadt i det nuværende Tjekkiet. Lejren blev brugt som propaganda for at vise, at jøderne havde det godt. Derfor fik de lov til at lave kunst, musik og teater. Tyskerne leverede instrumenter og noder, som ofte var stjålet fra andre jøder.

Nu fortæller Prinsens Musikkorps Paul Sandforts historie gennem koncerten ‘I krigens skygge’. Ved koncerten spiller orkestret noget af den musik, som Paul Sandfort spillede og hørte i Theresienstadt.

Musikken suppleres af Paul Sandforts egne beretninger om hverdagen i lejren, og om arbejdet som musiker i orkestret. Musikformidler Henrik Engelbrecht fortæller Paul Sandforts utrolige historie om sulten, angsten og uvisheden om fremtiden – hvor det store spørgsmål hele tiden spøger: hvornår kommer jeg selv på transport til Auschwitz?

Anden afdeling af koncerten byder på en uropførelse af et nyskrevet værk “sidste trompet i Theresienstadt” af komponisten Anders Koppel. Koppel har komponeret et nyt værk til koncerten, som tager udgangspunkt i beretningerne fra Theresienstadt.

Konferencier og dirigent:

Henrik Engelbrecht

Fortæller: Ulla Koppel

Kreditering:

Koncerten er støttet af A.P. Møller Fonden, William Demant Fonden, Louis-Hansens Fond, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Gangstedfonden, Solistforeningen af 1921

Begivenheden finder sted den 16. november 2023 KL. 19:00.

Skakbrædtet, Viborg hovedbibliotek
Vesterbrogade 15
8800 Viborg

GRATIS ADGANG

Har du spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. +45 7284 4700​ eller OSW-PMUK-001@mil.dk

Konferencier og dirigent:

Henrik Engelbrecht

Fortæller: Ulla Koppel

Kreditering:

Begivenheden finder sted den 16. november 2023 KL. 19:00.

Skakbrædtet, Viborg hovedbibliotek
Vesterbrogade 15
8800 Viborg

GRATIS ADGANG

Har du spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. 72844700 eller OSW-PMUK-001@mil.dk.

Tlf.: +45 2272 5517
OSW-PMUK-001@mil.dk