“Her er Danmark, dit og mit” koncert i Skive

24 sep

“Her er Danmark, dit og mit” koncert i Skive

24 sep

Musik fra genforeningen og fra den jydske hede Helene Blum & Harald Haugaard Band med Prinsens Musikkorps under ledelse af Henrik Vagn Christensen

Her i 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark går et af landets internationalt anderkendte ensembler Helene Blum & Harald Haugaard Band sammen med det uforlignelige Prinsens Musikkorps om en koncert, der tager udgangspunkt i musikken om genforeningen og samtidige traditionelle sange og melodier fra den jyske hede.
Danmarks store komponist Carl Nielsens musik til Helge Rodes skuespil ”Moderen”, der var det kongelige teaters festforestilling for genforeningen for 100 år siden, rummer nogle af komponistens største hits som f.eks. ”Som en rejselysten flåde”, ”Så bittert var mit hjerte” og ikke mindst ”Tågen letter”.
Carl Nielsen var rundet af både militærmusikken og folkemusikken. Som 14-årig blev den unge Carl ansat som hornblæser ved regimentsmusikken i Odense og inden da havde han været fast violinspillende medlem af sin fars spillemandsorkester. Således var marscher, polkaer og valse en del af Nielsens musikalske ballast og inspirationskilde livet igennem.
I koncerten møder publikum også fyrrige traditionelle dansemelodier i nye arrangementer og gamle sange bl.a. ”Der sjunger så liden en fugl” fra den jyske hede.

Det er ikke første gang, at de to ensembler mødes. Blum & Haugaards fortrolighed og integritet med den danske folkemusik har vist sig at være et perfekt match med PMUKs rige klang og store kraft gennem flere samarbejder de senere år. Således henrykte de to ensembler publikum bl.a. ved flyvevåbnets fødselsdagskoncert i Viborg Domkirke i september 2019.

Koncerten dirigeres af den internationalt anerkendte dirigent Henrik Vagn Christensen.

Begivenheden finder sted den 24. september 2020 KL. 19:00.

Skive Theater
Theaterpladsen 10

GRATIS ADGANG

Begivenheden finder sted den 24. september 2020 KL. 19:00.

Skive Theater
Theaterpladsen 10