GENFORENINGSSTENENES DAG I SKIVE

14 maj

GENFORENINGSSTENENES DAG I SKIVE

14 maj

MUSIK OG DENS HISTORIE FRA 3 ÅRS KRIGEN OG FREM TIL GENFORENINGEN MED PRINSENS MUSIKKORPS

Dirigent Peter Ettrup Larsen vil føre publikum igennem en både rørende, sjov og festlig koncerten, som tager sit udgangspunkt i genforeningen af Sønderjylland (Nordsleswig) og resten af Danmark i 1920. Historien starter tilbage i 1848 med ”Dengang jeg Drog af sted” og går op igennem perioden til 1920, hvor ”Det haver så nyligen regnet” og andre stykker fra den tid, bliver spillet af Prinsens Musikkorps med egne solister.

Den 14. maj 2020 er valgt, så Danmarks skoler får deres egen dato til at markere genforeningsstenene. Vi har valgt at bruge dagen til at markere genforeningsstenene med en koncert i Skive, hvor vi er hjemmehørende.

I alt blev der i årene omkring 1920 rejst omkring 670 genforeningssten og mindesmærker over hele landet. En genforeningssten er en sten med indmejslet tekst rejst som et mindesmærke over Sønderjyllands genforening med Danmark 1920.

Begivenheden finder sted den 14. maj 2020 KL. 16:00.

Skive Bibliotek
Østergade 25

GRATIS ADGANG

Begivenheden finder sted den 14. maj 2020 KL. 16:00.

Skive Bibliotek
Østergade 25