Nyheder

Prinsens Musikkorps overgår til Flyvevåbnet

 

 

 

Prinsens Musikkorps overgår fra Hæren til Flyvevåbnet. Det betyder, at et langt og traditionsrigt samarbejde bliver afløst af et nyt, der bygger direkte videre på samme tradition. Endnu en ting at fejre på Flyvevåbnets Fødselsdag d. 1. oktober🇩🇰

Når Prinsens Musikkorps skifter værn fra Hæren til Flyvevåbnet, vil de blive modtaget med åbne arme. ”Det er med meget stor glæde, at jeg og Flyvevåbnet, nu byder Prinsens Musikkorps velkommen. Vi har haft et godt og sundt samarbejde i mange år, men det, at vi nu kan kalde dem en del af Flyvevåbnet, kommer til at gøre en forskel. Prinsens Musikkorps skal være med til at underbygge fællesskabsfølelsen og sikre et endnu mere solidt traditionsfundament under Flyvevåbnet”, siger generalmajor
Anders Rex, der er chef for Flyverkommandoen.

Orkesterchef Leo Ebbesen Petersen fra Prinsens Musikkorps ser også frem til den nye alliance. ”Vi glæder os til samarbejdet med Flyvevåbnet. Ligesom Prinsens Musikkorps er det jo et moderne værn med masser af gå-på-mod og innovationskraft”, siger Leo Ebbesen Petersen.

Ved Jydske Dragonregiment i Holstebro er de kede af at se Prinsens Musikkorps forsvinde.
”Vi glæder os på Flyvevåbnets vegne, og vi har både været glade for og stolte af at have Prinsens Musikkorps som et levende bevis på, at Jydske Dragonregiment og Prinsens Livregiment blev lagt sammen”, siger oberst Anders Poulsen, som er chef for Jydske Dragonregiment.
Det glæder Anders Poulsen at se, at historien bliver båret med videre i både navn og symbol.
”Prinsens Livregiments arv bliver på denne måde båret videre”, siger Anders Poulsen.
Musikkorpsets afgang fra Hæren betyder nemlig ikke, at de vender deres gamle værn ryggen. Korpset vil fortsat have til huse på Skive Kaserne, hvor de benytter sig af Musikhuset. Musikerne kommer også til at bibeholde Hans Kongelige Højhed Prins Henriks ’H’, som de bærer på deres uniformer. Den mest synlige ændring bliver, at musikerne fremover kommer til at bære Flyvevåbnets uniform.
”Vi vil også fortsat glæde os til at betjene hærens enheder med musik – og vi takker for de mange gode stunder, som vi har haft med regimenter og enheder rundt om i landet”, siger Leo Ebbesen Petersen.
Leo Ebbesen Petersen er enig med chefen for Flyverkommandoen i, at det er vigtigt med musikken, der er dybt rodfæstet i de andre værn. Og nu bliver korpset også en del af Flyvevåbnets tradition.
”I 362 år har hæren haft egne musikkorps, lige siden Frederik III
oprettede militærmusikken i 1658. Så selvom Flyvevåbnet er yngste skud på forsvars-stammen, er det da på høje tid, at de i en alder af 70 år får deres eget orkester”, siger Leo Ebbesen Petersen.

Leo Ebbesen Petersen mener, at musikken kan noget, som dyre
helsideannoncer i aviserne ikke kan. ”Vi kan bygge bro, skabe glæde og forståelse mellem mennesker. Gennem musikken kan vi vise, hvad det er for værdier, og hvad det er for en kultur i samfundet, som Forsvaret og Flyvevåbnet konstant står på mål for”, siger orkesterlederen.
Det er ikke nyt, at alverdens flyvevåben har deres egne
orkestre. Faktisk har de rundt om i verden nogle af de bedste
militærorkestre tilknyttet. Blandt andet har U.S. Air Force både flere militærorkestre og et af verdens bedste big bands ”Airmen of Note”, der har rødder i Glenn Millers berømte orkester fra 2. verdenskrig.
Også Royal Air Force i Storbritannien har fantastiske musikere tilknyttet, ligesom flere af Danmarks nærmeste naboer har fremragende orkestre tilknyttet deres flyvevåben. Blandt andet “Luftforsvarets Musikkorps” i Norge og flyvevåbnets Big Band i Finland.
”Den tradition glæder vi i Prinsens Musikkorps os nu til at bygge videre på i Flyvevåbnet,” siger Leo Ebbesen Petersen.

Prinsens musikkorps

PRINSENS

Prinsens Musikkorps er et af Forsvarets tre professionelle musikkorps. Orkestret har til huse på Skive Kaserne og repræsenterer Forsvaret ved en lang række begivenheder.

PRESSE

Mangler du et foto af Prinsens Musikkorps eller anden information så klik her.

KONTAKT

Sdr. Boulevard 15
7800 Skive
Tlf.: +45 2272 5517
OSW-PMUK-001@mil.dk