Om os

Prinsens Musikkorps:img_3888_edited.jpg
Prinsens Musikkorps er et af Forsvarets 3 musikkorps - de øvrige er Den Kongelige Livgardes Musikkorps i København og Slesvigske Musikkorps i Haderslev. Prinsens Musikkorps hed indtil sommeren 2005 Prinsens Livregiments Musikkorps, men med nedlæggelsen af Prinsens Livregiment overgik Prinsens Musikkorps til Jydske Dragonregiment i Holstebro. Musikkorpset har stadig øve faciliteter i Musikhuset på Skive Kaserne. Et smukt og funktionelt hus, der blev bygget til Prinsens Musikkorps i 2001.


Ny struktur og nye tider:

Bjørn Sagstad.jpg

Prinsens Musikkorps blev det første af forsvarets musikkorps, der fik en todelt ledelse med orkesterchef/kunstnerisk leder. Prinsens Musikkorps ansatte først dirigenten Henrik Vagn Christensen som kunstnerisk leder, og han blev efterfulgt af dirigent og solobasunist Jesper Juul. Han blev 1. august 2012 efterfulgt at den norske dirigent, Bjørn Sagstad, der har kontrakt med Prinsens Musikkorps.


Militære opgaver og Civile koncerter:joachim og marie.jpg
Musikkorpset har rigtig mange opgaver og skal populært sagt betjene Kongehuset, Forsvaret og Det Danske Folk. Det gøres med musik, ved royale begivenheder (bryllupper, fødselsdage m.v.), royale besøg, parader, marchture og andet ceremoniel. Musikkorpset bruges også som Forsvarets repræsentant ved forskellige begivenheder i udlandet. De civile koncerter er mange og særdeles forskellige. Hvert år begynder Prinsens Musikkorps eksempelvis med en stor nytårskoncert- serie, hvor der spilles med kendte og populære solister.  I begyndelsen af august er der blevet tradition for, at orkestret - i samarbejde med Kulturcenter Limfjord - spiller til en stor udendørskoncert i Nykøbing: En søndag på Mors, og december står i julekoncerternes tegn. De seneste år har Prinsens Musikkorps indgået et samarbejde med Den Jyske Operas Kor om en række julekoncerter i Aalborg og Aarhus.

 


Repertoire:Billede 032.jpg
Marchmusikken er central for musikkorpset, men der spilles også et utal af koncerter med al mulig anden musik - ofte med tidens populære navne som gæstesolister. Musikkorpset har et stort og alsidigt repertoire på mere end 2000 titler, der foruden den traditionelle militærmusik også omfatter alt fra klassisk musik over swing og jazz til pop, rock og hiphop.