21. maj 2012 - Verdensstjerne spiller med Prinsens Musikkorps

Verdensstjerne spiller med Prinsens Musikkorps

 

Der venter publikum i Viborg en stor oplevelse, når Prinsens Musikkorps den 1. juni præsenterer en koncert med verdensstjernen Bjarke Mogensen, der spiller accordeon.

 

Bjarke Mogensen er et fænomen på sit instrument. Har man én gang hørt ham, glemmer man ham aldrig. Han er vor tids førende accordeon instrumentalist, og den 1. juni kan han opleves i Viborg Musiksal sammen med Prinsens Musikkorps.

 

Kun 13 år gammel debuterede han som solist med Münchner symfonikerne i en liveudsendelse på tv kanalen ZDF med millioner af fjernseere, og siden har han markeret sig som verdens en af verdens bedste solister på accordeon.

 

I 2000 vandt han guld og talentpris ved Berlingske Tidendes Klassiske Musikkonkurrence og modtog samme år Jacob Gades legat. I 2006 blev han vinder af DR2's konkurrence for unge instrumentalister, "Spil for livet", der blev fulgt på dansk Radio og TV, og samme år modtog Victor Borges Musikpris.

 

Som solist har han samarbejdet med bl.a. Kremerata Baltica, DR Radiosymfoniorkestret, DR UnderholdningsOrkestret, Sjællands Symfoniorkester, Århus Symfoniorkester, Storstrøms Kammerensemble og Tango Orkestret under ledelse af dirigenter som Lan Shui, Rolf Gupta, John Storgårds, Beat Furrer og Jean Thorel.

 

I 2008 var Bjarke Mogensen vinder af Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums konkurrence for sangere og instrumentalister, og som den ene halvdel af duoen MYTHOS som vandt P2s kammermusikkonkurrence i 2011 og modtog samtidig prisen for bedst udførte nye danske værk.

 

Bjarke Mogensen havde i Maj 2011 sin solo-debut i Carnegie Hall som den første skandinaviske accordeonist nogensinde.

 

Gennem årene er det naturligvis blevet til en række anmelderroste Cd-udgivelser. Blandt dem hans første soloudgivelse solo-udgivelse, "Winter Sketches", som udkom på det engelske pladeselskab Orchid-Classics sidste år. Cd'en indeholder Russisk musik bl.a. i egne arrangementer og blev valgt til "Ugens cd" på P2.

 

Ved koncerten med Prinsens Musikkorps i Viborg Musiksal spiller Bjarke Mogensen bl.a. en uropførelse. Et nyt værk - skrevet til lejligheden - af den unge danske komponist, Nicklas Schmidt, der er født i Aarhus, uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København samt på Sct. Petersborg konservatoriet i Rusland.

 

Koncerten i Viborg Musiksal dirigeres af Prinsens Musikkorps 1. gæstedirigent, Jesper Juul, der i en årrække var chefdirigent for orkestret. Han er til daglig solobasunist i DR SymfoniOrkestret og desuden uddannet som dirigent fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

 

VIBORG MUSIKSAL FREDAG DEN 1. JUNI KL. 19.30

 

PROGRAM

   

  

Titel

Komponist

Arrangør

Te Deum

Marc-Antoine Charpentier

Howard Snell

Funeral march

Edvard Grieg

Re-arr.: Geoffrey Emerson

Concertino for Accordeon & Brass Ensemble (uropførelse)

Nicklas Schmidt

 

Symphony in Brass

Eric Ewazen

 

Kong Frederik VII Honnørmarch

H. C. Lumbye

Peter Petersen

Tea for two

Fantasy for two percussion and brass ensemble

Vincent Youmans

Howard Snell (efter Shostakovich)

Adios Nino

Astor Piazzolla

 

Fuga e Misterioso

Astor Piazzolla

Bjarke Mogensen/Brian Bindner

Oblivion

Libertango

Novitango


« Tilbage