4. januar 2010 - Jespet Thilo, Theis Jensen og Ib Glindemann med Prinsens Musikkorps

jesper thilo.bmpJesper Thilo er født i 1941 og er ud af en musikalsk familie. Han har spillet saxofon siden han var 11 år gammel, og han studerede klassisk klarinet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 6 år.

Han spillede med Danmarks Radios Big Band i en periode på 23 år (15 år som lead altsaxofon) og i samme periode med mange andre ensembler i Basie-Ellington swingstilen.

Jesper Thilo har igennem sin lange karriere spillet med personligheder som: Edmond Hall, J.C. Higginbotham, Roy Eldrigdge, Ben Webster, Coleman Hawkins, Benny Carter, Herry "Sweets" Edison, Eddie "Lockjaw" Davies, Vic Dickenson, Dizzy Gillespie, Clark Terry og mange flere.

I dag har han på baggrund af ovenstående udviklet sin helt personlige stil. Hans repertoire er ligeledes meget stort og spænder fra Louis Armstrong til Charlie Parker.

 theis_jensen_jpg-for-web-normal.jpg

Theis Jensen er opvokset i et hjem, hvor det var almindeligt med visesang. Hans far sang selv viser og var - sammen med blandt andre (lyrikeren) Siegfred Pedersen - medstifter af Visens Venner. Så der var musik i hjemmet.

 

Som dreng spillede han på træk-harmonika. Jazzen kom 'først' ind i billedet, da han fyldte 13. Da blev mødet til gengæld nærmest som en vækkelse. En trompet kom på tværs, og Theis Jensen var solgt, ikke til stanglakrids, men til jazzen.

 

-Jeg havde slet ikke tid til at lære at spille. Jeg spillede bare som en sindssyg hjemme på mit værelse og det må have lydt helt forfærdeligt for mine omgivelser, husker Theis Jensen.

 

Theis Jensen fik aldrig uddannelsen som professionel musiker. Han ynder selv at kalde sig 'amatør', fordi han ikke lever af at spille, hvilket han i øvrigt sagtens kunne, hvis det var det, han ville.

 

For igennem 35 år var Theis/Nyegaard Jazzband en institution i dansk jazzliv. I 1990 døde Peter Nyegaard, så i dag hedder orkestret Theis' Jazzband. Et orkester, hvis musikere alle har en solid jazzbaggrund. Modne musikere, der har fundet sammen om en fælles stil og sound, der centrerer sig om Theis Jensens Armstrong-inspirerede trompetspil og sang.

 ibglenteman.jpg

Ib Glindemann er hele Danmarks 'Mr. Swing King'. En legendarisk komponist og kapelmester, der blev født i 1934, uddannet på  Det Kgl. Danske Musikkonservatorium 1952-56, og allerede som 16-årig var leder af sit eget bigband. I 1958 blev han musikchef på den reklamefinansierede Radio Merkur, fra 1960-65 genskaber og leder af Horsens Byorkester og i 1965 grundlægger af Det Ny Radiodanseorkester. Glindemanns kompositoriske virksomhed omfatter bl.a. en symfoni og en trompetkoncert samt musik til Pantomimeteatrets ballet Liv i Kludene (1965). Han har desuden komponeret musik til en lang række danske spille- og dokumentarfilm og har dirigeret Den Kgl. Livgardes orkester, Danmarks Radios pigekor, Tivoligarden og Radioens Big Band. Til det amerikanske marked har Glindemann produceret 182 LP'er med filmunderlægningsmusik.

 

I 1994 sammensatte han endnu en gang et bigband. , der siden da, har haft stor succes med at rejse rund i Danmark og give koncerter. Koncerter, der er en blanding af Ib Glindemanns egne kompositioner  og gamle schlagere taget fra bl.a. Glenn Millers, Count Basies, Benny Goodmanns og Tommy Dorseys repertoire. Sammen med Ib Glindemanns nye Big Band er det blevet til en række cd'er, hvor kendte danske og udenlandske sangere er i front.

 

Sidste år lavede Ib Glindemann en workshop med Prinsens Musikkorps, og det blev så stor en succes, at orkestret straks engagerede ham til at komme tilbage i 2010 for at lave en koncert. Ib Glindemann kaldte selv dagene med Prinsens Musikkorps for '3 dage i himmerrige', hvorfor han straks sagde ja tak til et genbesøg.

 

Koncerten med Jesper Thilo, Theis Jensen, Ib Glindemann og Prinsens Musikkorps finder sted i Parolesalen på Skive Kaserne torsdag den 4. marts kl. 19.30


« Tilbage