20. juni 2010 - Stor støtte til Prinsens Musikkorps

- Det er ganske enkelt væltet ind med støtteerklæringer til Prinsens Musikkorps fortæller orkesterchef, Henrik Thorngaard, og han fortsætter:

- Vi er blevet omsluttet af en varme og en sympati, som vi kun kunne have drømt om, hvilket naturligvis har glædet meget i denne svære situation. Meddelelsen om at Prinsens Musikkrops var med i sparekataloget kom som et chok for os alle, så vi sætter naturligvis stor pris på al den støtte og opbakning vi kan få.

Opbakning, støtte og tilbud om hjælp skorter det ikke på i de mails og breve, som Prinsens Musikkorps har modtaget de seneste dage. Fra kultur- og musiklivet, politikerne, folk med tilknytning til militæret og folk i almindelighed strømmer det ind med sympatitilkendegivelser. Her et par eksempler:

Det er rystende beslutning. Vi vil sg'u ikke af med jer!

(Skuespillerne og sangerne Preben Kristensen og Maria Lucia).

I skal ikke være i tvivl om at Tinghallen står 100 % bag orkesteret.

(Direktør Tommy Pedersen, Tinghallen i Viborg).

Det er uklogt og kortsigtet at lukke Prinsens Musikkorps, fordi de er et fantastisk bindeled mellem Forsvaret og befolkningen. De er ambassadører for Forsvaret ude blandt almindelige folk.

(Medlem af Forsvarsudvalget, Chr. Phil Lorentzen (V) i TV Midt Vest).

Det vil jeg naturligvis reagere på med alle til rådighed stående midler.

(Professor ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, Niels-Ole Bo Johansen).

Desværre har de militære ledere - Forsvarets øverste top - ikke formået, eller ikke evnet, at se de økonomiske ofre ved deltagelsen i de mange udenlandske indsatser i øjnene. Derfor slagter man nu til højre og venstre for at redde småbeløb, uden tanke for den massakre det er for det lokale samfund.

(I.N. Jespersen, Pensioneret musikdirigent fra hhv. Den Kongelige Livgardes Musikkorps og Sjællandske Livregiments Musikkorps).

I forhold til udkants Danmark mister vi i øjeblikket mange arbejdspladser. Skal vi så også til at miste statslige arbejdspladser, så vil det være med til at skævvride Danmark endnu mere, og det er vi imod.

(Medlem af Forsvarsudvalget, Ib Poulsen (DF) i TV Midt Vest).

En nedlæggelse af Prinsens Musikkorps har derfor vidstrakte konsekvenser for hele det danske kultur- og musikmiljø. Og besparelserne for forsvaret minimale. Bevar militærmusikken i Danmark!!!

(Musiker, dirigent og arrangør Steen Nikolaj Hansen).

En rystende oplysning som hvis denne plan føres ud i livet, vil få katastrofale konsekvenser for kultur- og musiklivet i Nord-, Midt- og Vestjylland.

(Organist Preben N. Christensen fra Thisted Kirke).

Intet har været mere ødelæggende en da de gamle musikkorps af de Radikale blev nedlagt i 30erne.

(Johan Ployart Wetche, major (R), Jydske Dragonregiment 1948 -1986).

Rystende nyheder, at man kan få den absurde tanke at nedlægge musikkorpset.

(Tandlæge Knud H. Odgaard fra Thisted).

Jeg synes, det er fuldstændig tåbeligt!

(Medlem af Forsvarsudvalget, Jens Chr. Lund (S) i TV Midt Vest)

- Vi er meget glade for de mange personlige henvendelser, men samtidig har vi opfordret folk til at skrive direkte til Forsvarsudvalgets medlemmer, der på tirsdag sidder sammen med ministeren og skal afgøre Prinsens Musikkorps skæbne, fortæller Henrik Thorngaard.

- Vi tror, at den personlige henvendelse fra folk, der fortæller, hvorfor netop DE mener, at Prinsens Musikkorps skal bevares, er af stor betydning. Men samtidig med det, har vi så etableret en netbaseret underskriftindsamling, og på et døgn - fra fredag til lørdag - er der allerede indsamlet 1250 underskrifter fra folk over hele Danmark der går imod nedlæggelsen af Prinsens Musikkorps. Det synes jeg, siger orkesterchefen, der sammen med alle sine medarbejder arbejder i døgndrift for at redde Prinsens Musikkorps.

Linket til underkriftindsamlingen er:

Det er som nævnt på tirsdag udvalget, der skal tage stilling til de mange spareforslag, mødes igen, så tiden er knap.

- Vi er meget pressede lige nu, men vi er positive og vi tror på, at det kan lykkes at redde Prinsens Musikkorps. Alt andet vil være en katastrofe for militæret, for Midt- og Vestjylland, for det samlede danske kultur- og musikliv samt naturligvis for os selv. Det er helt ufatteligt, at man vil sætte alt det over styr for 10 mil. kr., slutter orkesterchef Henrik Thorngaard, inden han begiver sig tilbage til sit kontor, der i disse dage danner hovedkvarter og koordinationscenter i kampen om at bevare Prinsens Musikkorps.

Om det lykkes står efter al sandsynlighed klart efter tirsdagens møde.