5. april 2013 - Stjernekoncert med Gert Henning-Jensen

Det er en af Danmarks helt store stemmer, der synger i Viborg Musiksal torsdag den 18. april kl. 19.30.

 

Tenoren Gert Henning-Jensen Gert Henning-Jensen har været ansat i Den Kongelige Operas solistensemble siden sin debut på teatret i 1992. På Det Kongelige Teater har han sunget partier som Almaviva i Rossinis Barberen i Sevilla, Nemorino i Donizettis Elskovsdrikken og Ernesto i Don Pasquale, Don Ramiro i Rossinis Askepot og Truffaldino i Prokofjevs Kærligheden til de tre appelsiner.

 

I Viborg Musiksal er Gert Henning-Jensen sammen med Prinsens Musikkorps, der før har spillet med store danske opera- og operettestjerner som Bo Skovhus, Peter Lodahl, Gitta-Maria Sjöberg og Helene Gjerris.

Koncerten i Viborg Musiksal bliver med opera- og operette highlights, og det bliver Gert Henning-Jensen selv, der præsenterer de enkelte numre.

 

I de senere år er Gert Henning-Jensen i stigende grad begyndt at arbejde med det tungere, tysksprogede repertoire såsom Jaquino i Beethovens Fidelio, Matteo i Richard Strauss' Arabella, Styrmanden i Wagners Den flyvende hollænder og David i Mestersangerne i Nürnberg. Sidstnævnte parti har han desuden sunget på Metropolitan Operaen i New York.

 

Mindre kan også gøre det. For Gert Henning-Jensen har det altid været underordnet om han står på Metropolitan Operaen i New York eller om han står i Musiksalen i Viborg. Det vigtigste er at få formidlet musikken til det publikum, der så talstærkt møder frem uanset hvor, Gert Henning-Jensen optræder.

 

- Jeg ville egentlig oprindeligt have været børnelæge men et engagement på Jytte Abildstrøms Teater gjorde mig aldeles "Teater-gal", fortæller Gert Henning-Jensen og fortsætter:

 

- Teatret inspirerede mig og da jeg så også fandt ud af, at jeg rent faktisk kunne synge, ja, så endte jeg til sidst på Operaakademiet i København. Ad denne lidt skæve vej, blev det min skæbne at synge opera, og det nyder jeg hver eneste dag.

 

Koncerten i Viborg Musiksal bliver den eneste i denne omgang, så det er med at sikre sig billet til denne enestående koncert i god tid.

 

Der kan købes billetter ved Viborg Stifts Folkeblad, på Viborg Musiksal webside og ved Prinsens Musikkorps. Billetpriser: 160 kr. ved Viborg Stifts Folkeblad, 175 kr. på Viborg Musiksals webside, 175 kr. ved Prinsens Musikkorps og 195 kr. ved døren. Unge under 18 kan købe billetter for 50 kr.

 

Viborg Musiksal 18/4-2013 kl. 19.30


« Tilbage