17. januar 2010 - Foreløbig 65.000 kr. til jordskælvsofrene i Haiti

Ideen til indsamlingen opstod helt spontant, da Prinsens Musikkorps' orkesterchef Henrik Thorngaard og chefdirigent Jesper Juul forleden - hver for sig - sad og så nyhederne, der berettede om den frygtelige jordskælvs- katastrofe i Haiti. Begge havde et brændende ønske om at hjælpe, og det førte til ideen om, at overskuddet fra salget af cd'er ved Prinsens Musikkorps nytårskoncerter skulle gå ubeskåret til jordskælvsofrene i Haiti. Desuden skulle chefdirigenten fra scenen opfordre publikum til at give et bidrag, der sammen med overskuddet fra cd salget skulle sendes til Dansk Røde Kors.

 

- Ideen har fået en helt fantastisk modtagelse fortæller Henrik Thorngaard og fortsætter:

 

- Det er lykkedes os, ved 3 koncerter, at indsamle 65.000 kr. til ofrene for jordskælvet. Ved koncerten i Tinghallen i aftes (lørdag, red.) havde Tinghallens direktør Tommy Pedersen lovet at fordoble det beløb, der blev samlet ind. Resultatet blev 27.000 kr., og med den lovede fordobling blev det samlede overskud altså på 54.000 kr. Penge, der sammen med beløbene fra nytårskon-certerne i Vemb og Thyholm giver et foreløbigt indsamlingsresultat på 65.000 kr. Det synes jeg faktisk er flot.

 

Indsamlingen fortsætter ved Prinsens Musikkorps' kommende nytårskoncerter, og der er endnu 7 tilbage.

 

- Kan vi nå op på 100.000 kr. vil vi være fantastisk taknemmelige, fortæller orkesterchef Henrik Thorngaard og slutter:

 

I den store sammenhæng er det måske ikke det store beløb, men jeg er sikker på, at pengene fra vores indsamling kan være med til at lindre den smerte, som indbyggerne i Haitis hovedsta Port-au Prince føler lige nu. Børn har mistet deres forældre, forældre har mistet deres børn, og de hjem, som de måske har brugt et helt liv på at bygge op, er med et slag jævnet med jorden.  Hvis ikke vi skal hjælpe i sådan en situation, hvornår skal vi så?

 

Pengene vil blive overdraget til Dansk Røde Kors ved afslutningen af Prinsens Musikkorps nytårskoncert- turné.


« Tilbage