4. januar 2010 - Prinsens med Danmarks mest talentfulde singer-songwriter

MadsLanger_Press_by_MortenLundrup.jpg

Mads Langer er blevet udråbt til det store danske singer songwriter-håb, men succesen blev nu knap så voldsom som først spået. Førstesinglen 'Breaking News' fra debutalbummet hittede på radiobølgerne, men nummeret præsenterede også Mads Langer som noget andet, end han i virkeligheden var. I musikvideoen optrådte han som en rockstjerne med attituder og solbriller på - også når solen ikke skinnede.

 

- Det var røv ufedt. Jeg var kommet meget langt væk fra mit udgangspunkt som musiker, og livet som rockstjerne in spe var svært at kapere, når jeg I virkeligheden følte mig som en bonderøv fra Skive, forklarer den i dag 25-årige musiker og fortsætter:


- Derfra gik det stille og roligt skævt. Jeg blev forstyrret af al snakken om mig som det næste store navn, og jeg kom til at fokusere på målet i stedet for processen.

 

Det blev der rådet bod på, da Mads Langer i 2009 udgav sit 2. album 'Mads Langer', der var resultatet af en lang personlig rejse - geografisk såvel som musikalsk. En rejse, der bagte ham tilbage til udgangspunktet.

 

- Da min første plade udkom, havde jeg måske skrevet 20-30 sange i hele mit liv. Denne gang har jeg kunnet vælge imellem 90-100 stykker, fortæller Mads Langer, der har eksperimenteret en del med forskellige genrer undervejs i skriveprocessen:


- Jeg har skrevet i alle mulige mærkelige retninger. Mange af dem var sange, som kun jeg selv forstod. Jeg har skrevet alt muligt fra punk til jazz, og jeg synes, jeg sidder tilbage med et skarpere blik for den velfungerende og nærværende sang.


Mads Langer anser selv sit nye album som en dannelsesrejse, han var nødt til at tage efter 'Attention Please':


- Før kunne jeg finde på at skrive pseudopolitiske sange, mens jeg nu arbejder mere med det helt jordnære. Jeg har haft behov for at pille mig ned fra det podium med solbrillerne, og det er lykkedes, fortæller Skive- drengen, der endte med at sammensætte en homogen plade med masser af klaver, akustisk guitar og hans egen markante vokal.

 

En vokal, der også kan høres på et sprit-nyt album med sange af Sebastian. Et af de mest spilled hits fra den Cd er Mads Langers fortolkning af 'Stille før storm'. Et fantastisk nummer sunget af en fantastisk sanger, som nu igen søger nye udfordringer.

 

Mads Langer vil nemlig til foråret lave 2 koncerter med Prinsens Musikkorps. Musikken bliver arrangeret specielt til koncerterne og vil være en blanding af Mads Langers egen sang og andres kompositioner:

 

Parolesalen, Skive Kaserne, fredag den 21. maj klokken 19.30.

Spillestedet Fermaten i Herning, lørdag den 22. maj klokken 21.00

 

 


« Tilbage