21. marts 2012 - PRINSENS & SPEJDERROBOT

PRINSENS & SPEJDERROBOT

 

"Hvad skal man egentlig med hænder, når man har fod på det hele?"

 

Citatet er hentet fra en anmeldelse af "Spejderrobot" - manden med de usynlige hænder. Og hvem er så han?

 

Michael Elkjær er hans borgerlige navn, og han er født uden hænder. Det har dog ikke forhin-dret ham i at blive en af Danmarks mest spændende og nyskabende musikere indenfor det felt, der hedder Elektronisk musik.

 

Den 19. april spiller han sammen med Prinsens Musikkorps på Paletten i Viborg. Et nyskabende, meget spændende projekt, der har udmøntet sig via et samarbejde mellem Spejderrobot og musikeren, dirigenten og arrangøren Steen Nikolaj Hansen fra DR Big Bandet.

 

De to mødte hinanden på Engelsholm Slot, hvor de begge underviste på et sommerkursus. Musikalsk fandt de hurtigt sammen, og Steen Nikolaj Hansen, der på daværende tidspunkt var rytmisk konsulent for Prinsens Musikkorps, så nogle muligheder for et spændende samarbejde mellem to vidt forskellige musikalske verdener.

 

- Det er virkemidlerne i den elektroniske musik, der for mig er det spændende fortæller Spejderrobot og fortsætter:

 

- Der er fokus på tre ting: Dynamik, spænding og klange. Over hvor langt tid kan man opbygge en spænding, og hvordan skal den forløses, hvordan kan dynamikken hjælpe til i disse opbygninger i samarbejde med klangene? Og hvor vil musikken så hen, når mætningen er opnået?

 

Det er det, Prinsens Musikkorps, Spejderrobot og Steen Nikolaj Hansen sammen vil forsøge at udforske, når de mødes i det musikalske værksted i Musikhuset på Skive Kaserne i april.

 

- Det bliver spændende at få afprøvet. Jeg ser det som en gave at kunne være med i noget sammen med så mange mennesker. Det bliver også spændende at opleve vekselvirkningen mellem gennemarrangeret musik og frie/åbne passager, som giver endnu mere mulighed for at spille i nuet.

 

Det er Steen Nikolaj Hansen, der har taget Spejderrobots musik som udgangspunkt og derefter i samarbejde med ham arrangeret musikken for Prinsens Musikkorps.

 

- Jeg glæder mig som et lille barn til at høre, hvad der kommer ud af dette højst utraditionelle samarbejde, siger Prinsens Musikkorps orkesterchef, Henrik Thorngaard og fortsætter:

 

- Der er ingen tvivl om, at der bliver overskredet nogle grænser for, hvad der egentlig er muligt for et orkester som Prinsens Musikkorps, men det er kun spændende, for det er netop i det eksperimenterende univers, man kan tillade sig at nedbryde alle konventioner og finde nye veje.

 

PRINSENS & SPEJDERROBOT PÅ PALETTEN I VIBORG 19. APRIL KL. 20.00


« Tilbage