15. maj 2017 - Ny kunstnerisk leder - Ole Edvard Antonsen

Ole Edvard.jpgOle Edvard Antonsen har optrådt med en perlerække af verdens bedste symfoniorkestre, herunder New York Philharmonic, Berlin Philharmonic Orchestra samt London Symphony Orchestra, og han har tryllebundet publikum på de største jazz-klubber i Skandinavien.

 

Nu skal han være kunstnerisk leder for Prinsens Musikkorps, der har til huse på Skive Kaserne. Det vækker stor begejstring.

- Han kan bare så mange ting. Gennem årtier har Ole Edvard Antonsen været banebrydende inden for messing og virkelig været en inspiration for alle messingblæsere, også mig, siger trompetist i musikkorpset Gert Hattesen.

Også Ole Edvard Antonsen er begejstret for samarbejdet.

- Prinsens Musikkorps består af musikere, som i den grad er optaget af musikken, siger Ole Edvard Antonsen.

- Og jeg synes, det er enormt spændende at få lov til at være med til at videreudvikle orkesteret, blandt andet i forhold til at arbejde med det visuelle udtryk og orkesterets funktion som bindeled mellem Forsvaret og civilbefolkningen, tilføjer han. Ole Edvard Antonsen forklarer, at han som musiker eksperimenterer og forsøger at skabe nye sammenhænge. Ole Edvard Antonsen er i øjeblikket kunstnerisk leder for "Festspillene i Elverum", alligevel havde han ikke svært ved at takke ja til tilbuddet fra Prinsens Musikkorps.

- Det er et meget spændende orkester, og jeg ser en masse muligheder i det. Ensemblet består af topuddannede og topprofessionelle musikere med stor ekspertise, de er en slags musikalske elitesoldater, siger Ole Edvard Antonsen.

- Og så kunne jeg virkelig mærke, at de ønskede mig. Det gjorde stort indtryk og var medvirkende til, at jeg sagde ja, tilføjer han og forklarer, at det nok ikke lå i kortene, at han skulle have job i det danske forsvar. Musikken er med til at opretholde alle traditionerne i Forsvaret. Musikken er eksempelvis en vigtig del af ceremonierne, tilføjer han og forklarer, at en parade uden et musikkorps er som en film uden lyd.

- Jeg vil gerne være med til at styrke bevidstheden om betydningen af musik i Forsvaret, siger den kommende kunstneriske leder. Og ifølge ham er Prinsens Musikkorps et godt sted at gøre det fra.

 

Ole Edvard Antonsen starter officielt som kunstnerisk leder i august 2017.

 

Ole Edvard's præsentation på Youtube: https://youtu.be/5lq4dVFnc1c


« Tilbage