19. juni 2012 - Slotskoncert på Ørbæklunde

Det bliver et festfyrværkeri af en koncert publikum kan vente sig, når Ørbæklunde den 30. juni slår dørene op til "Slotskoncert 2012".

 

3 af Danmarks bedste solister, Stig Rossen, Annette Heick og Povl Dissing, et af Danmarks bedste orkestre, Prinsens Musikkorps, og 25 tidligere medlemmer af DR Pigekoret står for underholdningen og det hele dirigeres af Michael Bojesen, der gennem 10 år var dirigent for DR Pigekoret, og som siden har dirigeret såvel DR Symfoniorkestret, DR Underholdningsorkestret og DR Big Band.

 

Stig Rossen er en af Danmarks absolut mest populære sangere. Han er uddannet fra Guildhall School of Music and Drama, London i 1990. Allerede da var han et kendt og elsket ansigt i den bredere danske offentlighed, idet han i 1988 var blevet nr. 4 ved det danske Melodi Grand Prix med sangen Vi danser rock og rul.

 

Tiden i England blev bl.a. brugt til at spille med i den verdensberømte musical Les Miserable, hvor han begyndte i koret men endte med at stå i hovedrollen som Jean Valjean. Denne drømmerolle bragte ham siden hele verden rundt, og han har i dag spillet Jean Valjean næsten 1500 gange i mere end 10 forskellige lande.

 

Sideløbende har Stig Rossen gennem årene indspillet en række Cd'er i forskellige genrer, men det er først og fremmest musicalrepertoiret, der har gjort Stig Rossen til en særdeles populær kunstner i Danmark. Senest har han været Danmark rundt med en række populære julekoncerter med Anna David som gæstesolist, og i januar 2012 var han på endnu en turné. Denne gang en nytårskoncertturné med Prinsens Musikkorps, hvor der med stor succes blev spillet 13 koncerter rund om i Danmark.

 

Annette Heick er udstyret med et sæt forældre, der er "verdensberømte i Danmark"- nemlig Keld & Hilda Heick. Den slags forpligter. Multikunstneren Annette Heick tog derfor sagen i egne hænder og blev selv - for snart en del år siden - verdensberømt i Danmark i rollen som den skøre, japanske Tv-journalist Ushi Haiku. TV arbejdet er fortsat på TV2 i seersucceserne "Room Service" og "Mit Sande Jeg" og I 2009 barslede hun så med "Han, Hun og Haven" ligeledes på TV2 - et haveprogram, der gik rent hjem hos næsten 800.000 seere.

 

Længe inden de mange TV- succeser var Annette Heick et etableret navn i diverse musikalske sammenhænge. Også her med humor og vanvittige kostumer som en fast bestanddel af repertoiret. I de senere år har hun bl.a. gjort sig bemærket som deltager i Dansk Melodi Grand Prix med det selvkomponerede nummer, "Copenhagen Airport", som forfatter af bogen "Gør det noget, jeg støvsuger imens?" og som radiopanel- deltager i det efterhånden legendariske og mest aflyttede P3- program, "Mads og Monopolet".

 

I 2009 var hun - sammen med Kurt Ravn - på en stor nytårskoncertturné med 12 koncerter over hele Danmark. En turné, der blev en stor succes og kom til at danne baggrund for, at hun året efter kunne træde ind i rollen som Glinda i den Tony Award vindende Broadway- og West End Musical "Wicked", der fik kolossal succes på Det Ny Teater i København.

 

 Povl Dissing blev i starten af 1960'erne betragtet som en provokerende rebel, der gjorde grin med den danske sangskat på grund af sin hæse og ofte teatralske fremførelse af følelsesladede tekster som eksempelvis 'Gi' mig en hest, mor' og '25 minutter endnu'. Han var en musiker, der delte vandene og skabte furore, hvor han kom frem i landet med sine shows.

 

Siden blev Povl Dissing én af Danmarkshistoriens mest anerkendte sangere og fortolkere, og hans stemme er i dag lige så kendt som Karen Blixens og Dronning Margrethes.

 

Med en storslået karriere, der spænder over mere end et halvt århundrede, har han sunget nogle af de mest afgørende sange og viser, der igen og igen har ramt plet lige ned i den danske folkesjæl på tværs af generationer. Det tætte samarbejde med Benny Andersen førte i 1973 til udgivelsen af "Svantes Viser", og det manifesterede for alvor Povl Dissing som Danmarks førende troubadour.

 

Den 8. august lavede Povl Dissing og Prinsens Musikkorps en fantastisk koncert på plænen foran Jeppe Aakjærs kunstnerhjem "Jenle" på Salling.

 

Prinsens Musikkorps er et af forsvarets tre musikkorps. Gennem de senere år har orkestret for alvor markeret sig som et af landets bedste orkestre. Det er nemlig et orkester, der kan det hele. De kan spille klassisk, jazz, rock og underholdning, og de bevæger sig frit mellem de forskellige genrer. Noget kun ganske få orkestre mestrer.

 

I de senere år har bl.a. deres nytårskoncertturneer været særdeles populære, og de har fået meget opmærksomhed omkring netop dette "brand". Kunstnerne har nemlig været blandt Danmarks absolut bedste, og det har publikum kvitteret for ved at møde frem til nytårskoncerterne i større og større tal.

 

Fra de seneste års nytårskoncerter kan nævnes kunstnere som Stig Rossen, Michael Carøe, Susanne Elmark, Kurt Ravn, Annette Heick, Maris Lucia, Jette Torp, Preben Christensen og Dario Campeotto.

 

Michael Bojesen, der i mere end 10 år var dirigent for DR Pigekoret og som for alvor satte pigekoret på Danmarkskortet, har samlet 25 tidligere medlemmer af DR Pigekoret, der dels skal medvirke som "sig selv" men også skal synge kor for solisterne.

 

Michael Bojesen er én af Danmarks mest alsidige dirigenter. Han har dirigeret kor som blandt andet kammerkoret Camerata, DR Vokalensemblet og Ars Nova, og regnes for at være én af landets førende kordirigenter.

Han er freelance-dirigent for De Danske Landsdelsorkestre og dirigerer jævnligt alle DRs ensembler. Således har han dirigeret utallige cd-indspilninger med DR Big Bandet og ledet DR Underholdningsorkestret i blandt andet P4s Musikmøder, med populære kunstnere som Thomas Helmig og Michael Falck.

Han har i de sidste 10 år stået i spidsen for DR Symfoniorkestrets populære julekoncerter med Sigurd Barrett.

  

- Det bliver en helt fantastisk koncert på Ørbæklunde, siger Prinsens Musikkorps orkesterchef, Henrik Thorngaard, og fortsætter:

 

- Det er ganske enkelt en perlerække af solister, som alle kan noget helt specielt på netop deres felt. Vi glæder os til at være med til at præsentere dem alle tre ved slotskoncerten på Ørbæklunde, for det er 3 STORE danske stjerner, som vi i Danmark har grund til at være stolte af.


« Tilbage