5. april 2013 - Jydsk Dragonregiment inviterer til Dragondag på kasernen i Holstebro

flagdag.jpgJydske Dragonregiment afholder åbent hus (Dragondag) lørdag den 4. maj 2013 i tidsrummet 1000-1600. Der vil være noget for alle aldersgrupper, og alle der har interesse for forsvaret generelt. Der er mulighed for at se og prøve noget af det materiel, som anvendes på missionen i Afghanistan. 

Kampdemonstrationen vil vise hvordan regimentets enheder kan indsættes. Det er regimentets Panserbataljon som forestår kampdemonstrationen med hjælp fra Panserinfanteri-og Uddannelsesbataljonen. Panserbataljonen har i øjeblikket en kampvognsdeling med Leopard 2 i Afghanistan. I kampdemonstrationen vil der endvidere blive anvendt en FENNEC helikopter og F-16 fly.

Materieldemonstrationen vil give publikum mulighed for at komme helt tæt på det materiel som bruges i kampdemonstrationen og det materiel som hærens øvrige enheder har. Der vil på materieldemonstrationen endvidere være soldater som er klar til at svare på spørgsmål som publikum måtte have. Det forventes også at øvrige dele af totalforsvaret, herunder falck, politi og hjemmeværnet deltager i Dragondagen, hvorfor det vil være muligt at se, og høre nærmere om deres materiel

 

Til børnene og barnlige sjæle er der mulighed for at prøve en pansret mandskabsvogn, skyde i simulator, blive "soldat for en dag" og prøve hjemmeværnets medbragte feltforhindringsbane.

Koncert med Prinsens musikkorps på paradepladsen..


« Tilbage