4. april 2014 - Concert for a Prince - ny Cd med Prinsens Musikkorps og Ulrich Stærk

I 2014 fejrer den danske koncertpianist Ulrich Stærk sit 25 års solistjubilæum. Begivenheden markeres med udsendelsen af en ny Cd med Ulrich Stærk og Prinsens Musikkorps.

Cd'en er tilegnet Hans Kongelige Højhed Prins Henrik, der fylder 80 denne sommer og bærer titlen: Concert for a Prince.

Cd'en er - som Ulrich Stærks pianistiske karriere - præget af en alsidigt musikalsk repertoire, der byder på såvel det folkelige, det festlige som det højtidelige. George Gerschwins berømte Rhapsody in Blue (1924) og et nyarrangeret festpotpourri af nogle af Bent Fabricius-Bjerres med elskede og kendte melodier kombineres på sprælsk vis med et temmelig nyt værk fra 2009: en klaverkoncert af komponist Bo Gunge, særligt tilegnet aftenens jubilar.

Derudover indeholder Cd'en solostykker af Ulrich Stærk og af Prinsens Musikkorps: Charmerende klaverstykker af Carl Nielsen - "Humoreske Bagateller" og uddrag fra Prinsens Musikkorps skønne blæserrepertoire.

Det er Prinsens Musikkorps' faste chefdirigent Bjørn Sagstad, der er dirigent på den nye Cd-udgivelse med en af landets ypperste klaversolister i fuldt favntag med blæserensemblets klangverden.

Om Ulrich Stærks samarbejde med Musikkorpset siger orkesterchef Henrik Thorngaard:

-   Prinsens Musikkorps sætter stor pris på samarbejdet med Ulrich Stærk. Han er - udover at være en fantastisk musiker - en utrolig ildsjæl, der vil musikken og eksperimenterne. Ikke for eksperimenternes egen skyld, men fordi der f.eks. i denne nye konstellation, mellem et brass ensembles fantastiske klangmuligheder og klaverets ditto, opstår et helt nyt musikalsk univers, som beriger tilhøreren og er med til at flytte de musikalske grænser for, hvad man kan og hvad man ikke kan. Messingensemblet og klaveret klæder hinanden og med Ulrich Stærks energiske, kontante, men samtidig meget følsomme, tilgang til sit instrument, matcher han messingensemblet.

Også Birthe Bruun-Rasmussen er begejstret for projektet. Hun siger:

- Jeg har igennem mange år fulgt vores verdensberømte pianist Ulrich Stærk. Hans spil er nærmest magnetisk, og hans evne til, at skabe stemninger og dybde i sit spil er uovertruffent. Jeg syntes det lød, som en rigtig god ide`, at Ulrich markerer sit velfortjente 25 års jubilæum ved at indspille en Cd. Da jeg tilmed hørte, at udgivelsen skulle dedikeres HKH Prinsgemalen blev begejstringen ikke mindre. Jeg er ikke i tvivl om, at denne Cd vil falde i Prinsgemalens smag - og at denne lykønskning vil skabe stor glæde ! Ikke kun er er det klavermusik, som Prinsgemalen har en særlig kælighed for, men Cd'ens program er både raffineret, hjertevarmt og lige til!