25. januar 2010 - Prinsens Musikkorps overbringer Dansk Røde Kors 130.000 kr.

prisoverrækkelse.jpg

Prinsens Musikkorps havde netop indledt deres nytårskoncert- turné, da det frygtelige jordskælv i Haiti indtraf. De første meldinger lød på mange døde og sårede, men da billederne fra Haiti nåde TV-stationernes nyheds-udsendelser stod det hurtigt klart, at der var tale om en katastrofe af de helt store.

 

Efter de to første nytårs-koncerter indledte Prinsens Musikkorps derfor, som de første i Danmark, en ind-samling ved deres nytårs-koncerter. Overskuddet fra cd-salget ved koncerterne gik ubeskåret til jordskælvsofrene, og så samlede orkestret ind i champagnekølere, når publikum forlod koncerterne.

 

- Jeg er både rørt og stolt over den generøsitet og offervilje, som publikum ved vores koncerter har udvist, fortæller orkesterchef Henrik Thorngaard og fortsætter:

 

- Midt i den dejlige musik og den fest en nytårskoncert nu engang er, er indsamlingen blevet et højtideligt øjeblik, hvor vores chefdirigent, Jesper Juul, fra scenen fortæller, hvorfor vi har valgt at samle ind. Et øjeblik, der maner til eftertanke og vilje til at hjælpe andre, der er i nød.

 

"De havde kun lidt. Nu har de slet ingenting - ikke engang hinanden" sluttede Jesper Juul hver aften sin opfordring til at hjælpe jordskælvsofrene, og hentydede dermed til den virkelighed, som folk i Port-au-Prince oplever lige nu. Børn mangler deres forældre og forældre deres børn. Familier, der har brugt hele deres liv på at bygge et hjem, står nu med ét slag uden tag over hovedet. Alt er jævnet med jorden.

 

- En humanitær katastrofe som Prinsens Musikkorps ikke kunne sidde overhørig, fortæller Henrik Thorngaard og fortsætter:

 

- Derfor indledte vi vores indsamling. En indsamling, som nu har resulteret i, at vi kan overdrage Dansk Røde Kors en check på ikke mindre end 130.000 kr. Pengene vil officielt blive overdraget til organisationen ved vores sidste nytårskoncert, som finder sted i Nykøbing Mors (Morsø Teater) mandag den 25. januar.

 

Prinsens Musikkorps håber meget, at en repræsentant fra Dansk Røde Kors kan være til stede ved overdragelsen af de mange penge. Er det ikke muligt, vil der blive lavet en symbolsk overrækkelse af checken, hvorefter pengene overføres til Dansk Røde Kors.

 

Pengene er indsamlet ved 10 nytårskoncerter i Vemb, Thyholm, Viborg, Ejsing, Frederikshavn, Skive, Aalestrup, Galten, Bjerringbro og Nykøbing Mors.


« Tilbage