Julekoncert Lukas Kirken Med Jysk Operakor1

Kirke lagde rum til traditionsrig julekoncert

Sankt Lukas Kirke i Aarhus har måske et lidt køligt ydre med grå flader og et skinnende, gyldent kors, der lyser op i vintermørket. Den 11., 12. og 13. december blev kirkerummet imidlertid fyldt med varme og julestemning. Det skete, da Prinsens Musikkorps og Den Jyske Opera for 13. år i træk inviterede til fælles julekoncert.

Koncerten var særdeles alsidig og bød på kendte julesange, salmer, middelalderlige toner og moderne arrangementer af julemusik. Undervejs var der store bifald fra de fyldte kirkebænke, men da slagtøjsgruppen i Prinsens Musikkorps, der består af Rasmus Clemens og Stig Acker, serverede Carl Nielsens “Mit hjerte altid vanker” blev der tyst, men da den sidste tone døde ud, blev rummet fyldt af en næsten rungende applaus.

En veloplagt dirigent

En veloplagt Bo Holten både guidede publikum gennem musikken og dirigerede kor og orkester. Bo Holten  er et velkendt ansigt hos de danske symfoniorkestre, som han ofte har dirigeret. Han har desuden blandt andet været chefdirigent ved Den Flamske Radio Bruxelles. Hans passion for musik og store viden om denne skinnede igennem koncerten igennem.

Du kan mærke stemningen fra en tidligere koncert her: